zondag 4 maart 2018

Edelstenen obv de 7 chakra's en bijbehorende kleuren




Edelstenen o.b.v. de 7 chakra’s en kleur.
Chakra's zijn de energiecentra van het menselijk lichaam bestaande uit zeven hoofdchakra’s. Deze lopen langs de wervelkolom van uw stuit tot aan uw kruin. De chakra's (Sanskriet voor "wiel") zijn te vergelijken met een soort energiebronnen.

Alle chakra's spelen een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Elke chakra bestaat uit twee delen. Aan de voorkant van het lichaam draait ‘een wiel’ en aan de achterkant draait zijn tegenhanger. Samen vormen zij één chakra. Het is belangrijk dat de voor- en achterkant van een chakra met elkaar in balans zijn, op die manier voorzien zij het lichaam het beste van energie. De voorkant staat voor de ‘gevoelskant’, de chakra’s aan de achterkant van het lichaam vertegenwoordigen de ‘wilskant’. Door negatieve ervaringen in het leven wordt de energiestroom van een chakra geblokkeerd, onderactief. Om dit te compenseren worden andere chakra's juist overactief, hetgeen weer tot andere problemen leidt. Via bijvoorbeeld edelstenentherapie, kleurentherapie, meditatie/visualisatie en chanten kun je bepaalde chakra's stimuleren om hun werking in evenwicht te brengen.


1e chakra
rood,zwart,bruin

De Muladhara (wortel- of basischakra), gesitueerd net onder het stuitbeen, staat voor onze basis/fundament en zorgt ervoor dat we stevig met de voeten op de aarde blijven staan. Dit chakra helpt u gronden. Het heeft te maken met u veilig voelen en het waarderen van uzelf. Ook voor het hebben van een stabiele basis op diverse gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van gezondheid en financiën. Op lichamelijk gebied hoort het eerste chakra bij problemen met onderrug, dikke darm, botten, heupen, billen en bekken. 

De affirmaties zijn: ‘Het is veilig voor mij om er te zijn’ , ‘De aarde ondersteunt mij en vervult mijn behoeften’ en ‘Ik heb genoeg energie en kracht en zie de dag met vertrouwen tegemoet’.

Toermalijn zwart
Onyx
Jaspis rood
Vuuragaat
Rookkwarts
Granaat Almandien
Boji-steen
Hematiet
Obsidiaan zwart
Obsidiaan mahonie
Obsidiaan sneeuwvlok
Granaat Melaniet
Aragoniet
Magnetiet
Sardonyx
Toermalijnkwarts
Granaat Pyroop
Muskoviet (Mica)
Agaat Dendriet (Boomagaat)
Apachentraan (Rookobsidiaan)
Draviet (Toermalijn bruin)
Jaspis Brekkie
Mookaït (Australische Jaspis)
Chrysantsteen (Phorphyriet)
Tektiet (Meteoor)
Tijgerijzer
Agaat Botswana
Stauroliet (Elfenkruis)
Tijgeroog rood



2e chakra
oranje,oranje-rood,oranje-bruin
De Swadhisthana (heiligbeen- of miltchakra), gesitueerd ter hoogte van het heiligbeen, staat voor uw gevoel en emoties. Het zorgt voor u open te stellen voor de ander. Het geeft u het recht om te voelen. Op lichamelijk gebied wordt het tweede chakra verbonden met de geslachtsklier, geslachtsorganen, heiligbeen, bekkengebied, baarmoeder, nieren, blaas, bloedsomloop en waterhuishouding. 

De affirmaties zijn: ‘Ik geniet volop van het leven’ en ‘Ik verdien plezier in het leven.

Carneool
Vuuropaal
Vuuragaat
Calciet oranje
Maansteen Zalm
Granaat Hessoniet
Chiastoliet (Kruissteen)



3e chakra
geel,goud
De Manipura (zonnevlecht- of navelchakra), gesitueerd ter hoogte van de navel, staat voor wilskracht, zelfvertrouwen en zelfacceptatie. Het geeft u het recht om uzelf te zijn en het wordt gezien als de belangrijkste plek voor het opslaan van energie. Op lichamelijk gebied wordt het verbonden met de alvleesklier, maag, galblaas, lever, milt, dunne darm, buikholte en autonoom/vegetatief zenuwstelstel (organen, ademhaling, spijsvertering, hartslag). Dit chakra regelt de spijsvertering en heeft een grote invloed op de werking van het onderlichaam, de maag, lever en milt.

De affirmaties zijn: ‘Ik accepteer en waardeer mezelf zoals ik ben’, ‘Ik kan alles wat ik wil’ en ‘Ik besluit mijzelf te behandelen met eerbied en respect’.

Citrien
Tijgeroog
Zonnesteen
Fluoriet geel
Jaspis geel
Toermalijn geel
Rutielkwarts (Engelenhaar)
Parel zoetwater
Ametrien
Beril goud
Mookaït (Australische Jaspis)
Topaas goud
Calciet geel



4e chakra
groen,roze
De Anahata (hartchakra), gesitueerd ter hoogte van het hart, staat voor onvoorwaardelijke liefde en passie, vertrouwen en vergeving. Dit chakra verbindt de onderste drie chakra's van de instincten met de bovenste drie chakra's van het hogere, menselijke bewustzijn. Op lichamelijk gebied wordt het verbonden met het hart, borstkas, de longen, de ademhaling en huid. Een stabiele bloedsomloop, een sterk hart, een gezond hartritme en een diepe, ontspannen ademhaling duiden erop dat het hartchakra in balans is. 

De affirmaties zijn: ‘Ik ben liefdevol voor mijzelf en anderen’ en ‘Ik leef in harmonie met mijzelf en anderen’.

Jade
Rozenkwarts
Robijn
Aventurijn groen
Chrysopraas
Mosagaat
Toermalijn watermeloen
Toermalijn roze (Christussteen)
Verdeliet (Toermalijn groen)
Chrysocolla
Rhodoniet roze
Calciet groen
Peridot (Olivijn)
Granaat Grossulaar
Smaragd
Opaal roze
Zoïsiet
Thuliet
Rhodochrosiet
Muskoviet (Mica)
Prehniet
Agaat Botswana roze
Unakiet (Epidoot)
Heliotroop (Bloedsteen)
Hiddeniet
Morganiet (Beril roze)
Verdeliet (Toermalijn groen)
Anyoliet (Robijn in Zoïsiet)
Serpentijn
Idocraas (Vesuvianiet)



5e chakra
blauw,zeegroen,aqua
De Vishuddha (keelchakra), gesitueerd ter hoogte van de keel, staat voor communiceren, uiting geven aan, creativiteit en kunstzinnigheid. Het vijfde chakra verbindt het hartcentrum met het voorhoofdchakra en wordt beschouwd als de bemiddelaar tussen voelen en denken. Op lichamelijk gebied wordt het verbonden met slokdarm, hals en nek, schildklier, keel en stem, luchtpijp, kaken, oren en armen. Dit chakra stemt ze op elkaar af en zorgt er bijvoorbeeld voor dat de ratio niet de overhand krijgt. 

De affirmaties zijn: ‘Ik hoor en spreek de waarheid’ en ‘Ik spreek vanuit mijn hart’.

Lapis Lazuli
Aquamarijn
Turkoois
Topaas blauw
Larimar (Atlantissteen of Dolfijnsteen)
Chrysocolla
Azuriet
Opaal blauw
Amazoniet (donker en licht)
Kyaniet (Distheen)
Labradoriet
Calciet blauw
Sodaliet
Chalcedon blauw
Aventurijn blauw
Saffier
Bariet blauw
Angeliet (Engelensteen)
Apatiet blauw
Ioliet (Watersaffier)



6e chakra
indigo,paars,lila
De Ajna (voorhoofd- of derde oogchakra), gesitueerd op het voorhoofd, staat voor inzicht, overzicht, waarnemen en bewustworden. Dit chakra zorgt als geestelijk centrum voor oplettendheid en bewustzijnHet verzorgt de verbinding met de geestelijke wereld en opent de poorten naar intuïtieve kennis en verwijst naar een werkelijkheid die tevoorschijn komt zodra het dualistisch waarnemen van de wereld overstegen wordt en de gedachten tot rust komen. Omdat het voorhoofdchakra de werking van alle endocriene klieren beïnvloedt, is het essentieel voor de gezondheid. Op lichamelijk gebied wordt het verbonden met hypofyse, gezicht, oren, ogen, neus en bijholtes, voorhoofdholtes, centraal zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg). 

De affirmaties zijn: ‘Ik zie alles helder’ en ‘Ik sta open voor de wijsheid in mij’.

Amethyst
Lepidoliet
Sugeliet/Sugiliet
Indigoliet (Toermalijn blauw)
Fluoriet Regenboog
Charoïet
Ametrien
Tanzaniet (Lavendelblauwe Zoïsiet)



7e chakra
lila,wit,helder
De Sahasrara (kruinchakra), gesitueerd boven het hoofd, staat voor verlichting, spiritualiteit en uw doel in het leven. Het zevende chakra heeft te maken met het streven naar hogere bewustzijnstoestanden. Een geopend zevende chakra veroorzaakt een gevoel van diepe vrede en harmonie, voorbij de dualiteit. Dit leidt tot ervaringen van totaal geluk en brengt de verbinding tot stand met een werkelijkheid die voorbij het denken ligt. Op lichamelijk gebied wordt het verbonden met de pijnappelklier, centraal zenuwstelsel (hersenen,ruggenmerg), schedel en hersenschors. 

De affirmaties zijn: ‘Ik sta open voor nieuwe ideëen’, ‘Ik word geleid door mijn innerlijke wijsheid’.

Amethyst
Bergkristal
Maansteen
Fantoomkwarts
Petaliet wit
Sneeuwkwarts
Topaas wit/helder
Herkimer Diamant
Kunziet helder
Danburiet
Magnesiet
Agaat wit
Chalcedon Dendriet
Granaat Pyroop



Algemene informatie:

Diverse boeken zijn verkrijgbaar over edelstenen met verschillende informatie. Wat vooral belangrijk is, is dat u voor uzelf bepaalt wat op dat moment goed voor u voelt. Deze informatie die ik verstrek kunt u zien als een hulpmiddel. Een edelsteen is te gebruiken ter ondersteuning bij genezing en/of bescherming of om een omgeving op een positieve manier te versterken en/of te beschermen.


Bij het gebruik van edelstenen kunnen bepaalde klachten soms eerst verergeren voordat het verbetering oplevert. Het kan ook enkele weken duren voordat u iets merkt van de werking. Mocht u zich zorgen maken of houden de klachten aan raadpleeg dan een huisarts. Wacht daarbij natuurlijk niet te lang als u het niet vertrouwt. Edelstenen zijn geen vervanging van artsen en medicijnen.



“Edelstenen hebben een positieve uitwerking in mijn leven. 
Ik nodig je uit om dit zelf te ervaren. 

Tevens heb ik zelf een boek geschreven, ’De 7 Zegelen - de sleutel naar het leven’, gebaseerd op de 7 chakra’s. 
Voor iedereen die graag meer uit het leven wil halen.”


Sharon de Vaal




Geen opmerkingen:

Een reactie posten