vrijdag 15 februari 2019

Indigoliet of blauwe Toermalijn

Indigoliet 

Sterrenbeeld: Stier
Chakra: 5e en 6e
Kleur: Indigoblauw
Vindplaats: o.a. Brazilië


Fysieke, emotionele, geestelijke, psychische en spirituele functie Indigoliet:

Helpt om verdriet en geblokkeerde gevoelens los te laten, bevordert eerlijkheid en geeft openheid.

Indigoliet, ook wel blauwe Toermalijn genoemd, activeert het keel- en voorhoofdschakra. Het stimuleert trouw en verdraagzaamheid. Het straalt vrede uit. Deze steen verzacht de pijn van brandwonden, herstelt de huid beter. Het helpt tegen slapeloosheid en tegen nachtelijk zweten. Indigoliet ondersteunt de waterhuishouding van het lichaam. Het behandelt nieren, blaas, schildklier en chronische keelpijn. Indigoliet is ook geschikt voor baby's en jonge kinderen. Het zorgt voor een goede vochtopname en voorkomt uitdroging. Deze steen heeft een geneeskrachtige en rustgevende werking, met name bij kinderen.


Functie 5e chakra:

De Vishuddha (keelchakra), gesitueerd ter hoogte van de keel, staat voor communiceren, uiting geven aan, creativiteit en kunstzinnigheid. Het vijfde chakra verbindt het hartcentrum met het voorhoofdchakra en wordt beschouwd als de bemiddelaar tussen voelen en denken. Op lichamelijk gebied wordt het verbonden met slokdarm, hals en nek, schildklier, keel en stem, luchtpijp, kaken, oren en armen. Dit chakra stemt ze op elkaar af en zorgt er bijvoorbeeld voor dat de ratio niet de overhand krijgt.

De affirmaties zijn: ‘Ik hoor en spreek de waarheid’ en ‘Ik spreek vanuit mijn hart’.


Functie 6e chakra:


De Ajna (voorhoofd- of derde oogchakra), gesitueerd op het voorhoofd, staat voor inzicht, overzicht, waarnemen en bewustworden. Dit chakra zorgt als geestelijk centrum voor oplettendheid en bewustzijn. Het verzorgt de verbinding met de geestelijke wereld en opent de poorten naar intuïtieve kennis en verwijst naar een werkelijkheid die tevoorschijn komt zodra het dualistisch waarnemen van de wereld overstegen wordt en de gedachten tot rust komen. Omdat het voorhoofdchakra de werking van alle endocriene klieren beïnvloedt, is het essentieel voor de gezondheid. Op lichamelijk gebied wordt het verbonden met hypofyse, gezicht, oren, ogen, neus en bijholtes, voorhoofdholtes, centraal zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg).

De affirmaties zijn: ‘Ik zie alles helder’ en ‘Ik sta open voor de wijsheid in mij’.


Sterrenbeeld Stier:

Stier is een aardeteken. Aardemensen zijn praktisch, behoudend en conservatief, zijn pragmatisch, de dingen moeten nut hebben, zijn volhardend en gaan gestaag door.

Positieve eigenschappen:
Geduldig
Houdt van veiligheid en stabiliteit
Betrouwbaar
Liefdevol en zorgzaam
Vastberaden en doelgericht
Houdt van de natuur
Levensgenieter
Bourgondiër
Creatief
Harde werker en goede ondernemer
Zelfstandig
Laat zich niet opjagen
Bescheiden
Huiselijk
Praktisch
Gaan gestaag door

Negatieve eigenschappen:
Jaloers
Koppig
Hebzuchtig
Lui
Star
Moeite met verandering
Klagen
Overdreven bezitterig


Algemene informatie:

Diverse boeken zijn verkrijgbaar over edelstenen met verschillende informatie. Wat vooral belangrijk is, is dat u voor uzelf bepaalt wat op dat moment goed voor u voelt. Deze informatie die ik verstrek over de edelsteen kunt u zien als een hulpmiddel. Een edelsteen is te gebruiken ter ondersteuning bij genezing en/of bescherming of om een omgeving op een positieve manier te versterken en/of te beschermen.

Bij het gebruik van edelstenen kunnen bepaalde klachten soms eerst verergeren voordat het verbetering oplevert. Het kan ook enkele weken duren voordat u iets merkt van de werking. Mocht u zich zorgen maken of houden de klachten aan raadpleeg dan een huisarts. Wacht daarbij natuurlijk niet te lang als u het niet vertrouwt. Edelstenen zijn geen vervanging van artsen en medicijnen.

“Edelstenen hebben een positieve uitwerking in mijn leven. 

Ik nodig je uit om dit zelf te ervaren. 

Tevens heb ik zelf een boek geschreven, ’De 7 Zegelen - de sleutel naar het leven’, gebaseerd op de 7 chakra’s. 
Voor iedereen die graag meer uit het leven wil halen.” 

Sharon de Vaal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten