vrijdag 15 maart 2019

Jaspis geel

Jaspis geel

Sterrenbeeld: Boogschutter
Chakra: 3e
Kleur: Geel
Vindplaats: o.a. Frankrijk, Verenigde Staten, India, Mexico


Fysieke, emotionele, geestelijke, psychische en spirituele functie Gele Jaspis

Ondersteunt in conflicten, beschermt, bevrijdt het lichaam van gifstoffen, helpt bij reisziekte, kalmeert de zenuwen.

Gele Jaspis zorgt voor positieve energie en dat u zich fysiek beter voelt. Deze steen stimuleert het zonnevlechtchakra en geeft het lichaam nieuwe energie. Gele Jaspis verlengt het seksuele genot. Het biedt steun bij langdurige en chronische ziekte, heelt de spijsvertering en de maag. Op een pijnlijke plek gelegd kan deze steen ervoor zorgen dat de pijn weggaat.


Functie 3e chakra:

De Manipura (zonnevlecht- of navelchakra), gesitueerd ter hoogte van de navel, staat voor wilskracht, zelfvertrouwen en zelfacceptatie. Het geeft u het recht om uzelf te zijn en het wordt gezien als de belangrijkste plek voor het opslaan van energie. Op lichamelijk gebied wordt het verbonden met de alvleesklier, maag, galblaas, lever, milt, dunne darm, buikholte en autonoom/vegetatief zenuwstelstel (organen, ademhaling, spijsvertering, hartslag). Dit chakra regelt de spijsvertering en heeft een grote invloed op de werking van het onderlichaam, de maag, lever en milt.

De affirmaties zijn: ‘Ik accepteer en waardeer mezelf zoals ik ben’, ‘Ik kan alles wat ik wil’ en ‘Ik besluit mijzelf te behandelen met eerbied en respect’.


Sterrenbeeld Boogschutter:

Boogschutter is een vuurteken. Vuurmensen durven risico's te nemen, zijn moedig en gaan niet bij de pakken neerzitten, kunnen hun enthousiasme goed op anderen overdragen, zijn actief en onafhankelijk

Positieve eigenschappen:
Oprecht
Betrouwbaar
Optimistisch
Vrij
Intelligent
Avonturier
Levenslustig
Ambitieus
Vergevingsgezind
Durven risico's te nemen
Enthousiast
Actief
Zelfstandig

Negatieve eigenschappen:
Onverantwoordelijk
Oppervlakkig
Tactloos
Rusteloos
Ongeduldig
Snel boos worden
Veeleisend
Losbandig


Algemene informatie:

Diverse boeken zijn verkrijgbaar over edelstenen met verschillende informatie. Wat vooral belangrijk is, is dat u voor uzelf bepaalt wat op dat moment goed voor u voelt. Deze informatie die ik verstrek over de edelsteen kunt u zien als een hulpmiddel. Een edelsteen is te gebruiken ter ondersteuning bij genezing en/of bescherming of om een omgeving op een positieve manier te versterken en/of te beschermen.

Bij het gebruik van edelstenen kunnen bepaalde klachten soms eerst verergeren voordat het verbetering oplevert. Het kan ook enkele weken duren voordat u iets merkt van de werking. Mocht u zich zorgen maken of houden de klachten aan raadpleeg dan een huisarts. Wacht daarbij natuurlijk niet te lang als u het niet vertrouwt. Edelstenen zijn geen vervanging van artsen en medicijnen.

“Edelstenen hebben een positieve uitwerking in mijn leven. 
Ik nodig je uit om dit zelf te ervaren. 

Tevens heb ik zelf een boek geschreven, ’De 7 Zegelen - de sleutel naar het leven’, gebaseerd op de 7 chakra’s. 
Voor iedereen die graag meer uit het leven wil halen.” 

Sharon de Vaal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten