zondag 2 februari 2020

Sardonyx



Sardonyx

Sterrenbeeld: Maagd
Chakra: 1e
Kleur: Bordeaux-Zwart
Vindplaats: o.a. India, Brazilië, Rusland


Fysieke, emotionele, geestelijke, psychische en spirituele functie Sardonyx:

Brengt geluk en stabiliteit, beschermt, vergroot doorzettingsvermogen.

Sardonyx bevordert eerlijkheid en deugdzaamheid. Het brengt blijvend geluk en stabiliteit in huwelijk en partnerschap, trekt vrienden en voorspoed aan. Deze steen verfijnt de waarneming. Sardonyx bevordert het functioneren van alle zintuigen. Behandelt oorpijn en oorontsteking. Het versterkt het immuunsysteem en bevordert de opname van voedingsstoffen en de uitscheiding van afvalstoffen.


Functie 1e chakra:

De Muladhara (wortel- of basischakra), gesitueerd net onder het stuitbeen, staat voor onze basis/fundament en zorgt ervoor dat we stevig met de voeten op de aarde blijven staan. Dit chakra helpt u gronden. Het heeft te maken met u veilig voelen en het waarderen van uzelf. Ook voor het hebben van een stabiele basis op diverse gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van gezondheid en financiën. Op lichamelijk gebied hoort het eerste chakra bij problemen met onderrug, dikke darm, botten, heupen, billen en bekken.

De affirmaties zijn: ‘Het is veilig voor mij om er te zijn’ , ‘De aarde ondersteunt mij en vervult mijn behoeften’ en ‘Ik heb genoeg energie en kracht en zie de dag met vertrouwen tegemoet’.


Sterrenbeeld Maagd:

Maagd is een aardteken. Aardemensen zijn praktisch, behoudend en conservatief, zijn pragmatisch, de dingen moeten nut hebben, zijn volhardend en gaan gestaag door.

Positieve eigenschappen:
Betrouwbaar
Romantisch
Vrolijk
Meegaand Bescheiden
Nauwkeurig
Harde werker
Analytisch
Houdt van de natuur
Intelligent
Hygiënisch
Ordelijk
Planner
Gevoelig
Scherpzinnig
Leergierig
Oprecht
Praktisch
Gaan gestaag door

Negatieve eigenschappen:
Onzeker
Zorgelijk
Kritisch
Perfectionistisch
Besluiteloos
Gesloten
Sluw
Betweterig


Algemene informatie:

Diverse boeken zijn verkrijgbaar over edelstenen met verschillende informatie. Wat vooral belangrijk is, is dat u voor uzelf bepaalt wat op dat moment goed voor u voelt. Deze informatie die ik verstrek over de edelsteen kunt u zien als een hulpmiddel. Een edelsteen is te gebruiken ter ondersteuning bij genezing en/of bescherming of om een omgeving op een positieve manier te versterken en/of te beschermen.

Bij het gebruik van edelstenen kunnen bepaalde klachten soms eerst verergeren voordat het verbetering oplevert. Het kan ook enkele weken duren voordat u iets merkt van de werking. Mocht u zich zorgen maken of houden de klachten aan raadpleeg dan een huisarts. Wacht daarbij natuurlijk niet te lang als u het niet vertrouwt. Edelstenen zijn geen vervanging van artsen en medicijnen.

“Edelstenen hebben een positieve uitwerking in mijn leven. 
Ik nodig je uit om dit zelf te ervaren. 

Tevens heb ik zelf een boek geschreven, ’De 7 Zegelen - de sleutel naar het leven’, gebaseerd op de 7 chakra’s
Voor iedereen die graag meer uit het leven wil halen.” 

Sharon de Vaal


Geen opmerkingen:

Een reactie posten