vrijdag 31 juli 2020

Topaas wit

Topaas wit

Sterrenbeeld: Maagd 
Chakra: 7e 
Kleur: Wit
Vindplaats:o.a. Mexico, Pakistan, India

Fysieke, emotionele, geestelijke, psychische en spirituele functie witte Topaas:

Ruimt stagnerende energie op, bevordert de geestelijke ontwikkeling, helpt om de ziel te kunnen zien, reinigt de aura.

Heldere Topaas draagt bij aan het zuiveren van emoties en daden. Het geeft vertrouwen in het universum dat u in staat stelt te ‘zijn’ in plaats van te ‘doen’. Het maakt een einde aan twijfel en onzekerheid. Het geeft kracht aan affirmaties en visualisaties. Heldere Topaas ondersteunt de behandeling van slechtziendheid en problemen met de ogen.


Functie 7e chakra:

De Sahasrara (kruinchakra), gesitueerd boven het hoofd, staat voor verlichting, spiritualiteit en uw doel in het leven. Het zevende chakra heeft te maken met het streven naar hogere bewustzijnstoestanden. Een geopend zevende chakra veroorzaakt een gevoel van diepe vrede en harmonie, voorbij de dualiteit. Dit leidt tot ervaringen van totaal geluk en brengt de verbinding tot stand met een werkelijkheid die voorbij het denken ligt. Op lichamelijk gebied wordt het verbonden met de pijnappelklier, centraal zenuwstelsel (hersenen,ruggenmerg), schedel en hersenschors.

De affirmaties zijn: ‘Ik sta open voor nieuwe ideëen’, ‘Ik word geleid door mijn innerlijke wijsheid’.


Sterrenbeeld Maagd:

Maagd is een aardeteken. Aardemensen zijn praktisch, behoudend en conservatief, zijn pragmatisch, de dingen moeten nut hebben, zijn volhardend en gaan gestaag door.

Positieve eigenschappen:
Betrouwbaar
Romantisch
Vrolijk
Meegaand Bescheiden
Nauwkeurig
Harde werker
Analytisch
Houdt van de natuur
Intelligent
Hygiënisch
Ordelijk
Planner
Gevoelig
Scherpzinnig
Leergierig
Oprecht
Praktisch
Gaan gestaag door

Negatieve eigenschappen:
Onzeker
Zorgelijk
Kritisch
Perfectionistisch
Besluiteloos
Gesloten
Sluw
Betweterig


Algemene informatie:

Diverse boeken zijn verkrijgbaar over edelstenen met verschillende informatie. Wat vooral belangrijk is, is dat u voor uzelf bepaalt wat op dat moment goed voor u voelt. Deze informatie die ik verstrek over de edelsteen kunt u zien als een hulpmiddel. Een edelsteen is te gebruiken ter ondersteuning bij genezing en/of bescherming of om een omgeving op een positieve manier te versterken en/of te beschermen.

Bij het gebruik van edelstenen kunnen bepaalde klachten soms eerst verergeren voordat het verbetering oplevert. Het kan ook enkele weken duren voordat u iets merkt van de werking. Mocht u zich zorgen maken of houden de klachten aan raadpleeg dan een huisarts. Wacht daarbij natuurlijk niet te lang als u het niet vertrouwt. Edelstenen zijn geen vervanging van artsen en medicijnen.

“Edelstenen hebben een positieve uitwerking in mijn leven. 
Ik nodig je uit om dit zelf te ervaren. 

Tevens heb ik zelf een boek geschreven, ’De 7 Zegelen - de sleutel naar het leven’, gebaseerd op de 7 chakra’s.
Voor iedereen die graag meer uit het leven wil halen.” 

Sharon de Vaal


Geen opmerkingen:

Een reactie posten